Moussaka

Recept voor 4 tot 6 personen (3 kilo)


Snijd eerst aubergines (2 stuks) in lekkere plakken en grill deze aan beide kanten in de olie met peper, zout en eventueel provencaalse kruiden.
In een andere pan een flinke ui gesnipperd aanzetten en dan nog heerlijk wat knoflook (klein gesneden) toevoegen.
Dan een kilo rundergehakt erbij en rul bakken. Meteen maar kruiden met peper, zout, oregano en kaneel!
Dan een blikje tomatenblokjes en een pakje gezeefde tomaten toevoegen en even lekker laten pruttelen.
Dan een roux maken van bloem en boter in een pan (makkelijk om evenveel gewicht bloem als boter te gebruiken (50 gr is voldoende).
Als je de roux lekker lichtjes hebt gegaard, dan met melk mengen en goed roeren.
Nu gaan we bouwen in een mooie hoge ovenschaal:
Laagje gehakt, laagje aubergine, laagje gehakt, laagje aubergine.
Dan nog wat geraspte kaas en nootmuskaat bij de bechamelsaus (roux met melk) voegen en dat als laatste laag gebruiken. Heb je nog wat kaas over, strooi dan gerust over de schotel heen.
Dit mag zeker voor een half uur in de oven op 180 gr.
Als je er aardappelen in wilt hebben, doe dan op een van de lagen aubergine een laagje gekookte aardappelschijfjes!

Smakelijk eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *