Gerecht: Zeeuwse Mosselen

Zoals in Podcast nummer 5 het onderwerp is: Mosselen. Dit Zeeuwse gerecht is natuurlijk iets waar heel Nederland trots op mag zijn. De Zeeuwse mossel is een heerlijk gerecht wat eigenlijk best eenvoudig zelf te maken is. Dus zorg er voor dat je de volgende spullen in huis haalt en volg het recept voor heerlijke mosselen!

Wat heb je nodig?
– Een zak mosselen
– 1 a 2 glazen witte wijn of zeewater
– Peper en Zout
– Soepgroenten, Mosselgroenten of een prei en worel
– Olijfolie
– Als variatie een beetje Paturain

Wat moet je doen?
Doe in een wok of mosselpan een beetje olie met daarin de groenten. Bak de groenten aan. Blus de groenten af met 1 a 2 glazen zeewater, of als variatie, droge witte wijn. Zorg er vervolgens voor dat de pan goed heet is en voeg dan de gewassen mosselen er bij. Voeg vervolgens peper, zout en eventueel de paturain erbij. Laat ze 6 minuten staan. Zorg er wel voor dat je de mosselen een keer goed omschudt zodat de onderste mosselen boven komen te liggen. De mosselen zijn gaar als de schelpen goed open staan.

Maak een sausje van mayonaise, ketchup, peper en zout, en een tweede sausje met mayonaise, moster, peper en zout.

Supersimpel en heerlijk! Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.