Gerecht: Wereldse Pannenkoeken

In aflevering 15 van onze podcast Koken met De Vos, kon je horen hoe Walter van Meijl uitgebreid vertelt over zijn recept voor een goed gevulde pannenkoek.

Stuur een foto en je ervaring van deze pannenkoek naar hallo@etenvandevos.nl Dan plaatsen we dat op de website!

Het recept vind je hier!

Gevulde pannenkoeken voor 2-3 personen,een recept van Walter van Meijl
Meestal heeft 1 persoon aan 1,5- 2 pannekoeken voldoende.

Wat heb je nodig?


Voor het beslag:

  • 3-4 eieren (van de boer, vrije uitloop) – beetje yoghurt of turkse roomyoghurt ( Safaam versmarkt) (voor een zuurtje) – ca. 250-350 gr. patentbloem van molen De Windotter (dit is meel dat niet “dood” is en geeft een mooi soepel beslag,
    kan ook met fijn kikkererwtenmeel) – voldoende melk om het beslag lekker vloeibaar te maken, volle of halfvolle) – scheutje zonnebloemolie – zout naar smaak – facultatief wat uitgeperst sinaasappelsap
    Beslag maken:
  • Breek de eieren in een kom.
  • Voeg de yoghurt toe en klop goed door met de gar – voeg zout toe – eventueel wat sinaasappelsap – scheutje olie – alles goed mengen – een deel van de patentbloem toevoegen, het beslag is dan nog dik – goed glad maken met gard of mixer – beetje melk toevoegen en weer mixen – weer wat bloem-mixen-melk-mixen – tot er voldoende beslag is en het lekker vloeibaar is – proef nog even of er voldoende zout inzit. – zet even weg, later kan het met wat melk nog op de juiste dikte gebracht worden.

    Voor de vulling:
  • Beetje echte roomboter
  • 1 ui grof snijden – 1 groene en 1 rode paprika in stukjes van ca. 1cm2 (zaad en wit vlees verwijderen natuurlijk) – 250- 300 gram champignons snijden, (wit en/of kastanjechampies) – 1 of 2 teentjes knoflook in dunne schijfjes snijden – 100-150 gram bacon – 100-150 gram salami – stuk kaas om met de kaasschaaf plakken van te snijden, pikante beemster van Kaassie-Kaassie is prima. (niet te
    jonge kaas) – zout en peper naar smaak
    Vulling maken:
  • smelt boter in de pan – ui bakken tot glazig, knoflook toevoegen – een paar plakjes van de bacon in kleine stukjes even meebakken – paprika toevoegen en met deksel erop laten smoren – champignons toevoegen en met deksel erop laten sudderen. – na 5- 10 minuten is de vulling klaar, onderin de pan is groentevocht aanwezig
    dat we later gebruiken, gas uit
    Bakken (goede vlakke koekenpan 24 cm)
  • goede koekenpan heet laten worden, klontje roomboter erin en laten smelten – een klein schepje beslag om een proefkoekje te bakken, kijk of hij lekker dun wordt – de pan altijd een beetje bewegen zodat het beslag lekker uitloopt – nu is de pan heet en kan de eerste gebakken worden, klontje boter smelten en een pollepel beslag, (rondwalsen) – als de bovenkant droog is omgooien (In het begin kan de koek iets blijven plakken), vuur iets knijpen – meteen op de helft de groentevulling leggen (2-2,5 eetlepels, iets van de rand) – daarop 2 plakken salami naast elkaar, daarop 2 a 3 plakken bacon, daarop plakken kaas (dichtleggen) – onbelegde deel omvouwen op het belegde deel , vuur weer hoger – 1 eetlepel groentevocht uit de pan in de koekenpan en de pannenkoek heen en weer laten schuiven , de buitenkant
    wordt dan een beetje krokant. – omdraaien met een schep en de andere kant idem – meteen serveren en met een hete pan verder bakken.

Smakelijk eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.