Oma van Houtens Broodschoteltje

Dit zoete gerecht werd vroeger, nog in de tijd van mijn Oma, geregeld gemaakt als er oud brood over was. Het is altijd mijn (Erik) lievelingskostje geweest en ik deel het nu graag met jullie.

Een heerlijk zoet gerecht gemaakt van oud witbrood. Voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

16 a 20 sneetjes oud witbrood (zonder korst)

  • 3 dl melk
  • 2 eieren
  • 50g suiker
  • 75g krenten
  • 75g rozijnen
  • 2 appels
  • 40g roomboter
  • Paneermeel
  • Kaneel

Bereidingswijze:

Pak een ovenschaal en vet deze in. Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Verwarm de melk, maar zorg ervoor dat het niet kookt. Snij ondertussen de appel in blokjes en snij het brood in stukjes. Splits de eieren. Voeg een schepje suiker toe aan het eiwit en klop het eiwit heel stijf. Wel de krenten en rozijnen en laat na het wellen uitlekken. Leg de stukjes brood in de ovenschaal. Voeg de boter toe en schenk de warme melk over de boter, zodat deze gaat smelten. Roer het brood en boter door elkaar zodat je redelijk een glad broodmengsel krijgt. Voeg daarna de suiker, appelstukjes, krenten, rozijnen en eigeel toe. Roer dit door elkaar. Voeg als laatste het gestijfde eiwit toe, schep dit rustig door de broodschotel. Meng paneermeel, wat suiker en kaneel en verdeel dit over het broodmengsel zodat de hele bovenkant is bedekt. Leg hier en daar wat klontjes boter op en zet de schaal in de oven. Verwarm voor 30-35 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!

 Variatie: De broodschotel is ook heerlijk met gember er door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.