Bon Bal – Gehaktbal
In de derde aflevering van onze podcast heeft Marcel een heerlijk gehaktbal gemaakt, niet op 1 manier maar wel op drie! Een pittige, mildere, grote en kleine. Ook gaf Marcel aan dat je eindeloos kan variëren met de ingredienten van de gehaktbal. Variëer er dus maar lekker op los.
Wat je nodig hebt is dit:
- 500gr Gehakt
- 1 ei
- peper & zout
- Paneermeel of verkruimelde beschuit
- Sambal
- Ketjap Manis
- Ketchup
- Paprikapoeder
- Gesnipperde ui
Pak een grote kom en plaats het gehakt er in. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.
Voeg de Paprikapoeder, Ui, Sambal, Ketjap, Ketchup, Ei en flink wat Paneermeel toe. Was vervolgens je handen, doe sieraden af en kneed alles goed door elkaar.
Zet een pan op half hoog vuur en smelt daar ongeveer 80 gram roomboter in. Als de boter goed heet is maak je van het gehaktmengsel mooie ballen. Niet te groot. Uit 500 gram gehakt haal je ongeveer 8 grote gehaktballen (of 24 kleine balletjes). Leg de ballen in de warme boter en laat dit op half hoog vuur een minuut of 10 aanbakken, draai ze halverwege om. (TIP: gebruik hiervoor twee lepels.) na 10 minuten draai je het vuur wat lager en voeg je een half glas water toe. Plaats de deksel op de pan en laat de ballen 20 minuten sudderen.
Eventueel kun je met het water ook nog wat Ketjap en Ketchup toevoegen om de ballen nog iets meer smaak te geven.
Vergeet niet eindeloos te variëren met de ingredienten en laat ons weten wat je van de ballen vindt en heb je zelf een heel andere manier om gehaktballen te maken? Laat het ons weten in de comments hieronder!
Eet smakelijk!